עושים על האש ? כלים שכדאי שתכירו
ישראלים אוהבים מאד "לעשות על האש", בוודאי ביום העצמאות, אבל גם בפיקניקים ובבית מדי פעם.
כדי להנות מהבשר הנצלה על האש, חשוב להכיר את הכלים השונים שיכולים לתרום משמעותית להצלחת הארוחה.
כלים מומלצים לשימוש שכשאתם עושים "על האש"
רשת
אחד החלקים החשובים במנגל הוא איכות הרשת, שעליה שמים את חלקי הבשר.
חשוב לדעת, שככל שהרשת מיוצרת מברזל עבה יותר, כך איכות הצלייה תהיה משובחת יותר.
אין להשוות את טעמו של הבשר על האש שנצלה על רשת ברזל לזו של בשר הנצלה על רשת נירוסטה רגילה.
בשל כך, מומלץ להצטייד ברשת ברזל איכותית וכבדה כדי להגיע לתוצאות הצלייה הטובות והאיכותיות ביותר.
מחבת ברזל
מחבת ברזל יצוק, עם או בלי פסים, הינה אידיאלית לשימוש מעל גחלים, בטאבון, בתנור או על הגז.
הברזל שממנו מיוצרת המחבת מצופה בשכבת ציפוי טבעי נגד הדבקה והוא מעניק לאוכל טעם מיוחד עם ארומה מעושנת, כמו כשעושים על האש.
מומלץ לקנות מחבת עם תחתית כבדה ולשים עליה את הבשר כשהיא מאד חמה. את הבשר כדאי להפוך כל כמה דקות.
כשהוא מגיע למידת העשייה הרצויה, יש להסיר מהמחבת.
מומלץ לתת לבשר "לנוח" קצת" (כך ישמור על המיצים שלו) ורק אז לחתוך אותו.
מה ההבדל בין מחבת מברזל טבעי למחבת מיציקת ברזל?
- מחבת מיציקת ברזל הינה כבדה יותר והגימור שלה מחוספס יותר
- מחבת ברזל טבעי הינה דקה וקלה יותר משום שהיא מיוצרת מיריעות מתכת ולא יצוקה מברזל.
היא מתחממת מהר, המשטח שלה חלק יותר והאוכל אינו נדבק בה. - דופן מחבת ברזל יצוק הינה אנכית ואילו במחבת הברזל הטבעי הדפנות מעוגלות.
- שני הסוגים מתאימים לשימוש לכל סוג אוכל.
סכין גלובל
סכיני גלובל, תוצרת יפן, נחשבים לסכינים איכותיות ביותר ונוחים מאד לשימוש. שפים מקצועיים ברחבי העולם מקפידים להשתמש בהם וכמובן גם בשלנים חובבים, המודעים לאיכותם הגבוהה של הסכינים הללו.
ניתן למצוא סכיני גלובל בעיצובים רבים ושונים.
סכין גלובל הינה קלת משקל ונותנת למשתמש בה תחושה של איזון, בשל הידית החלולה שלו, שבתהליך היצור שמים בה חומר במשקל מדוד היוצר איזון מושלם.
העבודה איתה הינה קלה ונוחה בשל משקלה הנמוך.
סכין גלובל מיוצרת מפלדת אל-חלד ייחודית המעניקה לה עמידות, חוזק וחדות רבים.
סכיני גלובל שומרים החדות שלהם לפרק זמן הרבה יותר ארוך מסכינים אחרות.
הם מצטיינים גם בעיצוב ייחודי וכן שיחד עם החומרים האיכותיים, שמהם עשוי הסכין, הם מונעים הצטברות שאריות אוכל ולכלוך על הסכין.
סכין שף
ישנם סוגים שונים של סכיני שף לסוגי חיתוך של מזונות שונים.
סכין שף טובה ואיכותית הינה הכרחית לעבודה נוחה וקלה במטבח ולתהליך הכנה איכותי של האוכל.
ידיות סכיני השף מיוצרות מעץ, פלדה, או מחומרים סינטתיים.
על מה צריך לשים לב כשבוחרים סכין שף?
- שהסכין מיוצרת מפלדה איכותית, שאז תהליך החיתוך יהיה קל ומהיר
- שהיא יכולה לשמור על חדותה לטווח ארוך
- שאינה זקוקה להרבה השחזה
פחמים
להצלחת האירוע מומלץ להשתמש בפחמים איכותיים, עדיף אלו המיוצרים מעץ הדר, המעניק לבשר ולירקות הצלויים ארומה נהדרת.
קיימים בשוק גם פחמים דחוסים ידידותיים לסביבה.
מומלץ להעדיף פחמים שלא הושרו בחומרי בערה משום שפחמים מסוג זה הושרו בחומרים לא טבעיים.