המדריך להכנת קפה במכונת מקינטה
כוס קפה כשקמים בבוקר, עוד אחת כשמגיעים לעבודה, הכוס של אחרי ארוחת הצהריים ולפחות עוד אחת כאשר מגיעים הביתה, הישראלי הממוצע שותה בין שלוש לארבע כוסות קפה ביום. תצרוכת הקפה העולמית נמצאת בעליה מתמדת ואיתה כמות המחקרים המדעיים אודות השפעות הקפה ובעיקר מרכיבו העיקרי הקפאין, על גופנו. בעבר הדעה הרווחת הייתה כי השפעתו הממריצה של הקפאין גורמת לעליה בלחץ הדם לקצב פעימות הלב אכן מזיקה לגוף וההנחייה היתה להפחית את כמות כוסות הקפה שאנו שותים. מאז נערכו מאות מחקרים שהניבו תוצאות מפתיעות שלא מתיישבות בקנה אחד עם הדעה הרווחת. ומחקרים קליניים אפילו מראים כי לצריכת קפאין יתרונות רבים כגון הפחתת הסיכון לאירועי לב ושבץ מוחי, הפחתת הסיכון לטרשת עורקים ויתרונות נוספים ומצטרפים למעשה למסקנות של מאות מחקרים קודמים המצביעים על יתרונות שתיית הקפה.
לכל אחד מאיתנו קיימת העדפה ברורה לגבי סוג, הדרך וטעם הקפה האהוב עליו. אך דבר אחד ברור אם מכינים קפה במכשיר מקינטה, יש לדעת כיצד לבצע זאת נכון על מנת להנות מקפה אמיתי ואיכותי. אז לפניכם המדריך להכנת קפה במכונת מקינטה.
מהי מקינטה ?
מהנדס איטלקי אלפונסו ביאלטי עיצב את המקינטה הראשונה בשנת 1933. באיטלקית - מכונה קטנה. בפועל שם הכלי הוא מוקה (Moka). בארץ נפוץ יותר השם מקינטה. באיטליה בלבד, אפשר למצוא את המקינטה ב-90 אחוז מהמטבחים, והיא הפכה לסמל לאומי. המקינטה הקלאסית עשויה אלומיניום, הסופח את השמן וארומת הקפה וכך, לאורך הזמן, נבנית שכבת שומן קפה על הכלי, שמשפרת משמעותית את טעם הקפה. כלומר, ככל שתרבו בשימוש במקינטה, התוצאה תשתפר. מקינטות מקבלות את מקור החום מלהבה גלויה אך קיימות בשוק גם מקינטות חשמליות. מספר ספלי הקפה שניתן להכין בעת ובעונה אחת תלוי בגודל המקינטה. במטבח איטלקי ממוצע מצויות מקינטות בשלושה גדלים לפחות - לשני ספלים, ארבעה ושישה.
הכנת הקפה במקינטה מבוססת על תהליך של בישול בשלושה תאים. מיכל מים, מיכל הזנה לקפה טחון ומיכל אליו נשפך הקפה כתוצאת המיצוי של קפה הטחון במים רותחים העולים למיכל הזנה תחת לחץ שנוצר לאחר חימום המים במיכל.
הכנת הקפה במקינטה דורשת קצת אימון, אך אחרי כמה תרגולים תראו שכל התהליך לא לוקח לכם יותר מכמה דקות בודדות.
פתחו את מכסה המקינטה ומזגו מים עד לגובה השסתום. מניחים מעל את המשפך ומעליו את המסננת. ממלאים את המסננת בגרגרי קפה, מניחים את המכסה עם החורים ומבריגים את החלק העליון. מניחים על האש. כאשר המים בתא התחתון מתקרבים לרתיחה, הלחץ ידחוף זרם של קפה לתא העליון. כאשר נשמע צליל בעבוע, הנמיכו את החום. כאשר צליל הביעבוע הולך ופוחת, הקפה שלכם מוכן. את הקפה המוכן מוזגים ישירות מהמקינטה לספל.
לאחר השימוש במקינטה יש לשטוף את המקינטה במים בלבד, ולייבשה פתוחה על מנת לנקז את הנוזלים.
כאשר המקינטה חדשה מומלץ להכין לפחות שלוש נגלות של קפה לפני השימוש כדי להוציא את טעם האלומיניום ולהעשיר אותו בשמן וארומה של קפה.
מה מחירה של מקינטה?
תוכלו למצוא מקינטה Bialetti מתוצרת איטלקית איכותית בטווח רחב של גדלים ומחירים החל מ-90ש"ח.