טיפים לשמירה על כלי המטבח

כלי המטבח משרתים אותנו מדי יום. לכן, חשוב שנשמור עליהם ונקפיד על ניקיונם. בכתבה זו נציג בפניכם מגוון נרחב של טיפים לשמירה על כלי המטבח. כנסו ותגלו >>

כלי המטבח שלנו משרתים אותנו מדי יום ביומו. לכן, חשוב שנשמור עליהם בצורה תקינה ונקפיד על ניקיונם.
בכתבה זו אנו שמחים להציג בפניכם מגוון נרחב של טיפים לשמירה על כלי המטבח: סירים, מחבתות, סכו"ם (ובמיוחד ניקוי נכון של סכיני שף יוקרתיים), סט צלחות, קופסאות פלסטיק ועוד.

 

מדוע חשוב לנקות את כלי המטבח ?

במחקר שנערך בפקולטה להנדסת מזון באוניברסיטת אוהיו נמצא, שגם לאחר שכלי המטבח נרחצו ביד במים קרים, עדיין מצבור גדול של חיידקים  נמצא עליהם!
החיידקים עלולים להגיע לכלי המטבח ממגע בהם בידיים לא נקיות, ממגע של הכלים זה עם זה בתוך הכיור, מכריות הניקוי או מהמטלית המשמשת לניקוי השיש.
החוקרים תלו את הצטברות החיידקים בטמפרטורת המים ולכן חקרו צורות  שונות של שטיפת כלים.
מסקנתם הייתה, ששטיפת כלים במים חמים וניקויים בחומר חיטוי מחסלת כמעט את כל סוגי החיידקים.
בהסתמך על מחקר זה פרסם ה-FDA המלצות לשטיפת כלים בשלושה שלבים עיקריים:
1. לרחוץ את הכלי המלוכלך עם סבון במים חמים של לפחות 44 מעלות צלזיוס.
2. אחרי זה לשטוף אותו במים קרים.
3. לטבול בחומר מחטא.

המדענים שערכו את המחקר אף הגדילו ועשו והוסיפו עוד המלצות לניקוי נכון של כלי המטבח:
1. לא לדחות את ניקוי הכלים המלוכלכים. זאת משום, שככל שהניקוי נדחה כך מצטברים יותר חיידקים.
2. כשמדובר בסכו"ם יש להקפיד שלא נשאר לכלוך בין שיני המזלגות או כפות ההגשה.
3. לא לשתות מכוסות לא שטופות שנמצאות על השיש זמן רב.
4. להעדיף ניקוי כלים במדיח על פני ניקוי ידני, משום שהוא יסודי יותר.
5.להחליף את כרית ניקוי הכלים לעיתים קרובות משום שהיא בית גידול לחיידקים.

טיפים לניקוי כלים לפי סוגים

ניקוי כלים

ניקוי סירים

סירי אלומיניום – ניתן לנקות אותם בכל דרך, משום שהאלומיניום אינו נפגע מניקוי. הניקוי המומלץ הוא עם צמר פלדה.
סירי אלומיניום עם ציפויים שונים – חשוב לקרוא מהם הוראות היצרן של הסיר כדי לוודא שפעולת הניקוי לא תפגע בציפוי הסיר .

סירי נירוסטה – אין הגבלות בצורת הניקוי.

סירי ברזל – אין הגבלה בצורה הניקוי, אולם חשוב לייבש אותם מייד לאחר ניקויים כדי שלא תיווצר קורוזיה.

סירי זכוכית – אין הגבלה על דרך הניקוי.

ניקוי סיר שנשרף בחלקו הפנימי

  • מוציאים את שאריות המזון שנשרף (לא מומלץ לאכול אוכל שרוף).
  • לאחר מכן למלא את הסיר במים ולהוסיף להם כף של אבקת כביסה.
  • להביא את המים לרתיחה במשך 10 דקות. לאחר מכן יש להוריד את הסיר מהגז ולשטוף אותו במים ובסבון כלים.
  • שיטה נוספת היא להרתיח חומץ עם מים ולאחר הסרת הסיר מהאש להוסיף למים שתי כפות של סודה לשתייה ואז לנקות את הסיר.

ניקוי סיר שרוף מבחוץ

  • לפזר הרבה מלח על תחתית הסיר יחד עם חומץ.
  • להבריש את תחתית הסיר באמצעות חומר ניקוי או עם תערובת המלח והחומץ ואז לשטוף את הסיר.

 

ניקוי סכו"ם

  • להפריד בין סכו"ם מכסף וסכו"ם מפלדה.
  • סכין שף איכותית, לדוגמה כמו סכין גלובל, מומלץ לשטוף ידנית.
  • אם בכל אופן בוחרים לשטוף אותם במדיח, יש להניח אותם בסלסלה הכי עליונה של המדיח (מומלץ לא עם שאר הסכו"ם).
  • חשוב לנקות את סכיני השף מיד לאחר שמסיימים להשתמש בהם.
  • ניקוי סכו"ם עדיף עם חומרי ניקוי נוזליים ולא אבקתיים.
  • אסור להשאיר סכו"ם העשוי מפלדת אל חלד בתנאי לחות.

   סכו"ם כזה גם לא מומלץ לנקות עם צמר פלדה או עם אקונומיקה.

  • ניקוי כתמים מסכו"ם העשוי מפלדת אל חלד - להשרות אותו במים רותחים המהולים בחומץ או בלימון למשך כמה דקות. לאחר מכן, לשטוף ולייבש אותו לפני אחסונו.

ניקוי מחבתות

  • לפני השטיפה להסיר מהמחבת שאריות אוכל.
  • עדיף למלא את המחבת במים בעודה חמה.

מחבת מטפלון - לנגב אותה כשהיא עוד חמה ע"י מגבת נייר ואז לשטוף בנוזל לכלים.

ניקוי מחבת משיריי אוכל עקשניים - להשרות את המחבת בכיור או בכלי גדול עם מים חמים, שמוסיפים להם סבון או סודה לשתייה להשריה של
כ -15 דקות.

 ניקוי כתמים מסט צלחות, כוסות וסכו"ם

  • לא להשאיר את כלי האוכל הללו להתייבש עם לכלוך.
  • אם לא שוטפים מיידית מומלץ להשרות אותם בכיור עם מים חמים.

ניקוי כלי פלסטיק

  • אם נשאר בכלי הפלסטיק ריח של אוכל, יש לשטוף אותו במים חמים ובמעט סודה לשתייה.
  • אם יש כתמי צבע על הכלים מומלץ להיעזר בסודה לשתייה בניקוי.
  • אם הכנתם בכלי הפלסטיק משהו דביק (כמו בצק למשל) יש לשטוף את הכלי במים קרים ולאחר מכן לשטוף אותו שוב במים חמים.

ניקוי תבנית פיירקס

  • כדאי להשרות את תבנית הפיירקס במים רותחים עם כמות קטנה של סבון כלים ורק אז לרחוץ אותה.
  • אם יש על התבנית כתמים שרופים כדאי להשתמש בכרית ניקוי מסוג "ננס" או "ברזלית".

אחסון נכון של כלים

אחסון סירים ומחבתות

  • כדי לחסוך מקום אחסון בארון מומלץ לשים את הסירים זה בתוך זה לפי גודלם.
  • גם מחבתות ניתן לאחסן אחת בתוך השנייה לפי הגודל.
  • מטבחים מסוימים מעוצבים כך, שניתן לתלות חלק מהסירים והמחבתות על ווים בקיר.

אחסון סכו”ם

אחסון כלים

  • בארונות המטבח יש תמיד מגירה מיוחדת המיועדת לסכו"ם ומחולקת לפי סוגי הסכו"ם.

אחסון סט צלחות וכוסות

  • מומלץ לייחד מקום אחסון מיוחד לכל סוג כלי אוכל: לכוסות, לצלחות, לתבניות וכו'.
  • מומלץ לאחסן את כלי האוכל שבהם משתמשים באופן שגרתי במקום נוח לגישה ואת מערכות האוכל לחגים ולאירועים מיוחדים – בנפרד מהם.
  • כדי לחסוך מקום אחסון לסדר את הצלחות אחת על גבי השנייה.
  • את הכוסות לסדר זו לצד זו ואם יש בעיה של מקום אחסון – אחת בתוך השנייה.

אחסון קופסאות אוכל

  • קופסאות אוכל כדאי לאחד במקום משלהם לדוגמא במגירות או במדפי הארון.
  • יש אנשים השמים במקום אחד את הקופסאות ובמקום אחר את המכסים ויש כאלו המאחסנים את הקופסאות כשהן סגורות עם המכסה.

אפשרויות משלוח

  • איסוף עצמי בחינם
  • משלוח צ`יטה שופס (מוצרים קטנים עד 20*15 סמ) 19.00 ₪
  • משלוח לבית (חינם מעל 299) 39.00 ₪

אפשרויות תשלום

  • תשלום באשראי
  • תשלום
  • תשלוםבטלפון
דלג לתוכן מרכזי