מתכונים מיוחדים לחג השבועות
חג השבועות עומד בפתח וזה הזמן להתחיל לחשוב על הארוחות המסורתיות של החג. ידוע כי נהוג לאכול מאכלי חלב ולא מעט אנשים עורכים סעודות חלביות גדולות ומלאות באוכל טעים ואורחים משמחים. אם אתם מארחים בביתכם לסעודת החג או אם אתם מתארחים ורוצים להביא אתכם משהו טעים לסעודה או מתנה למארחים, במאמר הבא תקבלו כמה מתכונים מיוחדים שמאפיינים את חג השבועות בצורה הטובה ביותר וללא ספק יעניקו לכולם חוויה קולינרית מדהימה.
מתכון לריבועי גבינה פירורים
אז איך אפשר לחגוג את חג השבועות בלי עוגת גבינה ? אם אתם רוצים משהו אישי יותר וייחודי, ריבועי גבינה פירורים הם המתכון המושלם עבורכם.
המצרכים הנדרשים:
תבנית אינגליש קייק
לבצק:
כוס קמח (140 ג’) לבן
כף (12.5 ג’) סוכר
חלמון של ביצה (הצהוב)
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
עוגת גבינה:
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 גרם) סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה למריחה 5% (בטעם טבעי) *אפשר להמיר בגבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
כפית קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)
כף וחצי (15 ג’) קורנפלור (או קמח רגיל)
כף (10 ג’) אינסטנט פודינג בטעם וניל
כיצד מכינים ?
בשלב הראשון יש להכין את התחתית: מחממים את התנור ל180 מעלות, מערבבים בקערה את כל החומרים של הבצק שהם: קמח, סוכר, חלצון ושמן עד שמקבלים תערובת אחידה ומעט פירורית. מוציאים 3 כפות מלאות מהתערובת של הבצק ושומרים בצד ואת שאר הבצק משטחים בתבנית ומהדקים אותה בצורה טובה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות.
בשלב הבא מכינים את עוגת הגבינה: מערבבים באמצעות כך את הביצה והסוכר, מוסיפים את הגבינות ומערבבים, מוסיפים גרידת לימון ומערבבים ובסוף מוסיפים אינסטנט פודינג וקורנפלור ומערבבים.
בשלב הבא יש ליצוק את התערובת מעל התחתית שאופים ומפזרים מעל 3 כפות מפירורי הבצק שנשמרו בצד. לאחר מכן מכניסים לתנור ואופים במשך כ35 דקות
בתום הזמן מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים אותה ומניחים לה להתקרר ולאחר מכן עוטפים אותה ושומרים 4 שעות לפחות במקרר עד ההגשה. לפני ההגשה חותכים את העוגה לריבועים.
מתכון לחצ’פורי מהיר
ואיך אפשר חג שבועות בלי מאפים חלבים מלוחים. אם אין לכם יותר מדי זמן ואתם רוצים למרות זאת להכין מאפה חלבי מרשים, הנה מתכון מעולה עבורכם:
מצרכים נדרשים:
בצק שמרים או בצק פיצה קנוי מרודד (כ-450 ג’)
למילוי גבינות:
כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
¾ כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת
כף גבינה לבנה
חצי ביצה טרופה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: חצי ביצה טרופה
4 חלמונים (לא חובה)
כיצד מכינים ?
מחממים תנור מראש ל180 מעלות
בשלב השני מחלקים את הבצק לארבע מלבנים ומערבבים בקערית את כל החומרים של המלית של הגבינות
מגלגלים את ארבע הפינות של כל ריבוע עד ליצירת צורה של סירה ולאחר מכן ממלאים כל סירה בתערובת הגבינות. מברישים בביצה, מכניסים לתנור ואופים במשך 22 דקות.
בתום זמן האפייה מוציאים את המאפים ובאמצעות כף גדולה מכניסים לכל מרכז סירה חלמון ביצה. מכניסים לתנור לאפייה נוספת של עד 8 דקות.
מתכון טראפלס שוקולד לבן בציפוי קוקוס
וכמובן איך אפשר בלי מתכון לקינוח מפנק לסוף ארוחת החג
מצרכים נדרשים:
100 גרם שוקולד לבן (חלבי)
3 כפות שמנת מתוקה או שמנת לבישול
קמצוץ מלח
3 כפות קוקוס טחון
*קוקוס לציפוי
כיצד מכינים?
בשלב הראשון מניחים בקערה שמנת וקוביות שוקולד וממיסים אותם במיקרוגל. מערבבים הכל עד לקבלת תערובת חלקה
בשלב השני מוסיפים קמצוץ של מלח וקוקוס ומערבבים
בשלב השלישי מכניסים את הקערה למקפיא למשך 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה אך לא קופאת.
יוצרים באמצעות כפית עיגולים מהשוקולד ומגלגלים אותה בצורה מהירה באמצעות הידיים לכדורים קטנים. מגלגלים אותם בקוקוס.
שומרים את הכדורים במקרר בקופסה סגורה במקרר.
מחפשים עוד רעיונות? מתכוני שבועות קלים ומהירים >