רעיונות לסידור שולחן
אתם מארחים לחג או לאירוע מיוחד ומתכננים בקפידה את התפריט.
האם אתם מקדישים מחשבה גם לעיצוב וסידור השולחן?
שולחן חגיגי ומעוצב בטוב טעם יכול לשדרג כל ארוחה ולתת לאורחים לא רק חוויה גסטרונומית טעימה, אלא גם חוויה אסתטית נעימה.
הפעלת יצירתיות בשילוב עם כמה טיפים שניתן לכם בכתבה זו – יכולה לזכות אתכם במחמאות רבות מהאורחים שלכם!
רעיונות וטיפים לסידור שולחן לאירועים ולחגים
- לסדר מרווחים נוחים בין הכיסאות – כדי שהאורחים לא ירגישו שהם יושבים בצפיפות גדולה מדי.
המרחק האידיאלי הוא לפחות 50 ס"מ בין אדם לאדם. - לשלב גדלים וגבהים שונים – של אלמנטים אסתטיים. "המשחק" בין הגדלים יוצר עניין וטאץ' מיוחד לשולחן החגיגי.
אתם יכולים לשדרג כך את מראה השולחן בקלות וליצור בו עיצוב ייחודי ומפתיע. - מיקום האלמנטים העיצוביים על השולחן -
בשולחן עגול או מרובע מומלץ להניח אותם במרכז השולחן.
בשולחן מלבני מומלץ לחזור על האלמנט העיצובי כמה פעמים לכל אורכו של השולחן. - בחירת סט לאוכל – מומלץ שכלי האוכל יהיו מאותו סט, אולם אם אין לכם מספיק כלים מאותו הסט לכל האורחים, ניתן לשלב סט אחר, אך רצוי שיהיה איזה אלמנט דומה לשני הסטים.
במקרה כזה, כדאי לשים לסירוגין את שני הסטים על השולחן, כלומר: סט ראשון, לאורח הבא מהסט השני ולשלישי שוב מהסט הראשון. - כלי הגשה – מומלץ שכלי ההגשה יהיו מאותו סט או כלים מכמה סטים בעלי התאמה בצבעם ובדוגמה שלהם.
לא חייבים להגיש את האוכל דווקא בכלי ההגשה – אפשר לשלב הגשה ישירות מסירים נאים, דבר שנותן הרגשה של ביתיות וחמימות. - שתיה – לשולחן חגיגי לא מומלץ להגיש שתייה בבקבוקים, אלא להגיש אותה בקנקני זכוכית. למשל מים – בקנקן שקוף עם פלחי פירות.
עוד רעיון – להגיש מים בבקבוק יין ישן. - צבעים – אם ברצונכם לשוות לשולחן מראה חגיגי, מוטב שתבחרו רק בכלים ובמפה בעלי צבע אחד או שניים.
הבחירה הקלאסית לשולחן אלגנטי וחגיגי הינו הצבע הלבן.
במידה ותשלבו צבע אחד נוסף לצבע הלבן – השולחן ייראה חי יותר.
ניתן להוסיף את הצבע הנוסף במפיות, בפרחים, במפה או בראנר, בכלי הגשה וכדו'. - שילוב אלמנטים של זהב או כסף – מי שמתחבר לגוונים אלו יכול לבחור באחד מהם ולשלב אותו באופן מעודן בעיצוב השולחן (ע"י פמוטים, סכו"ם מוזהב או כסוף וכדו').
- קישוט השולחן בפרחים – מומלץ להוסיף לשולחן זר או כמה זרים קטנים ולשמור על בחירת צבעים מוגבלת.
חלק מהפרחים אפשר גם לפזר לאורך השולחן. - מפיות – ניתן לסדר ליד כל צלחת מפיות נייר רגילות בעיצוב יפה, אך אם תבחרו לשלב בשולחן מפיות בד תשדרגו באופן משמעותי את השולחן.
- פרחים וסמלי החג לקישוט – הוספת פרחים לשולחן חגיגי מוסיף המון לצורתו האסתטית.
ניתן להתאים פרחים לפי העונה, להוסיף לשולחן מסמלי החג (כגון: רימונים ותפוחים בראש השנה, לפזר אגוזים עם קליפתם בשולחן הפסח וכדו').
עוד כמה המלצות חשובות
שימוש במפת שעוונית
מפת שעוונית הינה מפה העשויה מ - PVC שהינו פלסטיק איכותי, עמיד מאוד, רחיץ וקל לניקוי.
חלקה התחתון של מפת השעוונית הוא דמוי פלנל, שאינו מחליק על השולחן.
מפת השעוונית אינה סופגת נוזלים וניתן לנקותה בניגוב קל בלבד.
ניתן למצוא מפות שעוונית במגוון רחב ביותר של דוגמאות ועיצובים ובמגוון צורות - עגולות, מלבניות או ריבועיות.
מפת השעוונית מ- pvc הינה גם אטרקטיבית מבחינת המראה שלה וגם מאד פונקציונאלית בשמירה על שולחנות הפנים או החוץ מנוזלים ומלכלוך.
שימוש בכלי אוכל של חברת קורנינג
לחברת קורנינג האמריקאית מייצרת כלי אוכל - צלחות, כלי הגשה, תבניות וסירים – מזכוכית שנחשבת החזקה והאיכותית ביותר בעולם.
הזכוכית של חברת קורנינג נקראת Vitrelle, והיא בעצם פטנט מיוחד שפותח עבור נאסא.
החברה אינה מגלה את מרכיביו הסודיים של סוג זכוכית זה והוא נחשב לפטנט בלעדי שלה.
תהליך יצור כלי האוכל של קורנינג הינו תהליך למינציה שמשלב שלוש שכבות של זכוכית, כשבסיום תהליך היצור מתקבלת צלחת חזקה, מחוסמת, קלה ודקה ביותר, בעלת עמידות מעולה לשברים ולשריטות ועם ברק שאינו נשחק עם השנים.
כלי האוכל של קורנינג מתאימים הן לשימוש יומיומי והן לשימוש בארוחות חגיגיות. ניתן למצוא אותן במבחר עצום של עיצובים וצבעים.
את מוצרי קורנינג ניתן לחמם בתנור וגם במיקרוגל וגם לנקות במדיח הכלים.
הסירים מתוצרת קורנינג, נחשבים לסירים בריאים משום שהם עשויים מ-100% זכוכית, אינם פולטים חומרים מזיקים והינם עמידים מאוד לחום ולקור (יכולים לעבור מהקפאה לאש ישירה).